Η εορτή της Εθνικής Επετείου του 1821 στη Χαλκίδα

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα, παρά της τήρηση των ορισμένων μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας του πληθυσμού, προς αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού covid-19, εορτάστηκε κατά το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου 2021,  η Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και η Εθνική Εορτή της Επαναστάσεως του 1821 στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.

Την Τετάρτη 24 Μαρτίου το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό και τον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο, κατά την τελεσθείσα, κεκλεισμένων των θυρών, πανηγυρική ιερά αγρυπνία, συμμετεχόντων του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, του προϊσταμένου της πανηγυριζούσης Ενορίας Αρχιμ. Θεοφυλάκτου Τσαγκάρη και του συνεφημερίου του Πρωτοπρεσβ. Ευαγγέλου Γαλάνη και των Διακ. Νικολάου Πριμηκύριου και Ευγενίου Τσάλλα.

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν οι καλλικέλαδοι ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Γεώργιος Γερογιάννης και κ. Στυλιανός Καραβάς, ενώ η ιερά αγρυπνία μετεδόθη ζωντανά από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος  http://www.imchalkidos.gr/Site/sSite/Site.asp?Lang=0 τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως (97,7fm) και την σελίδα της Ενορίας στο Facebook.

Το πρωί της Πέμπτης 25 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, όπου προεξήρχε στη Δοξολογία για την διακοσιοστή επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, ενώπιον των εκπροσώπων των Αρχών του Τόπου, όπου μίλησε εξαιρετικά η κ. Παρασκευή Καραδήμου-Θεολόγος του Γυμνασίου Κανήθου και τέλεσε την Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώον της πλατείας Αγίου Νικολάου.

Διαβάστε ακόμα