Μόρφου: “Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά μας να ακούνε τέτοια τραγούδια”

«Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά μας να ακούνε τέτοια τραγούδια και μάλιστα με τη βούλα του ΡΙΚ και της Κυβέρνησης», ανέφερε σε κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος, σχολιάζοντας το τραγούδι El Diaplo που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Διαγωνισμό της Eurovision. «Τότε κύριε Πρόεδρε θα γίνει αυτό που σου ξέφυγε και είπες τότε με τα σκάνδαλα του Al Jazeera. Γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέει. Ο Κύπριος δεν είναι για αυτά τα τραγούδια», είπε ο Μόρφου Νεόφυτος.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή βρέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος στον Ξυλιάτο και σε κήρυγμα του ανέφερε πως «οι περισσότεροι των Ευρωπαίων σήμερα κυβερνούν με δαιμονικές δυνάμεις. Πρώτα υποτάχθηκαν εκείνοι σε σατανολατρείες και μυστικές τελετές  και τώρα θέλουν να μας υποτάξουν ύπουλα – ύπουλα και εμάς και να μας παρουσιάσουν τον δαίμονα ότι είναι κάτι καλό που θα τον αγαπήσουμε και αυτόν. Μέχρι και τραγούδι του έκαναν τώρα. Ποιο νησί και ποια χώρα θα στείλει στην Eurovision τραγούδι όχι για το Χριστό, όχι για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό που και αυτό είναι κομμάτι της ζωής μας. Όχι για τον έρωτα της Αφροδίτης που και αυτός είναι κομμάτι της ζωής μας».

Παράλληλα σημείωσε πως «ο θεός έβαλε την ερωτική διάθεση στον άνθρωπο. Όχι, να ερωτευτούμε τον έρωτα λέει. Να δώσουμε την καρδιά μας στο δαίμονα. Έτσι λέει το τραγούδι. Κι αυτό το τραγούδι οι φωστήρες του ΡΙΚ, που τους διόρισε η Κυβέρνηση αυτό επέλεξαν για να εκπροσωπήσει την νήσο τον Αγίων. Μερικοί λένε, μη δίνεις σημασία Άγιε Μόρφου σε όλα. Στα νομοσχέδια μη δώσεις σημασία, στη φθορά της ιστορίας μη δώσεις σημασία, κατηχητικό να μην πάει κανένας, να κλείσουμε τις εκκλησία λόγω μιας επιδημίας, να μείνουμε ακοινώνητοι, χωρίς Πάσχα, χωρίς Χριστούγεννα. Τώρα πάλι διαφαίνεται ένα δεύτερον άπασχα και κατά τα άλλα τον Μάιο που θα είναι το Πάσχα μας, εμείς θα στείλουμε τραγούδι που να υμνείται ο διάβολος».

«Δεν είχα σκοπό να κάνω αυτό το κήρυγμα. Όχι γιατί φοβήθηκα τα πρόστιμα, αλλά πρέπει να μας μιλήσουν και άλλοι επίσκοποι. Πρέπει να τα πω όλα εγώ; Αλλά επειδή φοβάμαι την σιωπή των τελευταίων χρόνων είπα να πω αυτά τα λίγα. Κι αν είπα παραπάνω ήταν γιατί αποκάλυψε τα σχέδια του σε μένα τον ελεεινό ο ίδιος ο δαίμονας. Είναι πονηρός και κουτός. Και ο άνθρωπος όταν ταπεινώνεται και καταφεύγει στην πίστη των Αγίων, αποκαλύπτεται ο διάβολος ενώπιον του», σημείωσε.

Παράλληλα επισήμανε πως «δεν μπορούν τα παιδιά μας να ακούνε τέτοια τραγούδια και μάλιστα με την βούλα του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου και της Κυβέρνησης. Τότε κύριε Πρόεδρε θα γίνει αυτό που σου ξέφυγε και είπες τότε με τα σκάνδαλα του Al Jazeera. Γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέει. Ο Κύπριος δεν είναι για αυτά τα τραγούδια».

philenews.com

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin