Νέος Εφημέριος στον Ι. Ναό Αγίου Αθανασίου Καλύμνου

Με μεγάλο ενθουσιασμό και κωδωνοκρουσίες, οι ευλογημένοι ενορίτες του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Καλύμνου, υποδέχθηκαν σήμερα, Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, τον νέο εφημέριό τους αιδεσιμώτατο π. Σωτήριο Πράσινο, γόνον της ευάνδρου και αριστοτόκου νήσου Καλύμνου.

Οι ενορίτες αυθόρμητα προσέφεραν άνθη και του ευχήθηκαν «σιδερόκεφαλος» και «καλή επιτυχία» στο έργο του, ένα έργο που πραγματικά το επιθυμεί η ενορία.

Ο π. Σωτήριος με χαμόγελο στο πρόσωπό του ευχαρίστησε τους ενορίτες για την αγάπη τους και τους ευχήθηκε όλοι μονιασμένοι, με αγάπη Χριστού, να εργασθούν πνευματικά, ώστε η Ενορία αυτή να ανθίσει προς δόξαν Θεού, δια πρεσβειών του Αγίου Πατρός ημών Αγίου Αθανασίου. Η Υπεραγία Θεοτόκος να επισκοπεύει μεταφέροντας στον Υιό και Θεό της το επιτελούμενο θεάρεστο έργο στην Ενορία.

Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον πατέρα Σωτήριο Πράσινο δια την υπακοήν που επέδειξε προς το πρόσωπόν του, και το ότι εδέχθη εγκαρδίως να εγκαταλείψει τη Ρόδο και να εγκατασταθεί πλέον οικογενειακώς, ο π.Σωτήριος, η πρεσβυτέρα του και τα οκτώ παιδιά του, στη νήσο των προγόνων του.

Ο π. Σωτήριος, συγκινημένος, είπε τα εξής:

«Ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.Παΐσιο για την τιμητική πρόσκλησή του να υπηρετήσω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου Κάλυμνο, υπό το Ωμοφόριο του ακαταπόνητου και ζηλωτή Ιεράρχη, ο οποίος αφ’ ής στιγμής έλαβε το Αρχιερατικό του αξίωμα, περιέρχεται τις Ενορίες και τις Μονές των δύσβατων ακριτικών νησιών μας, προς αγιασμό και παραμυθία των ορθοδόξων πιστών, των ασθενούντων, των αναξιοπαθούντων, των χηρών και ορφανών. Αυτή η αξιοθαύμαστη δραστηριότητα και ζηλευτή προσήλωσή του στην άσκηση των Ποιμαντορικών του καθηκόντων, πάντα με εντυπωσίαζε.

Στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου, ευχαριστώ τον άγιο Πρωτοσύγκελο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Στρατονικείας κ.Στέφανο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καλύμνου κ. Αμφιλόχιο Σακαλλέρο, και όλους τους αδελφούς ιερείς και διακόνους.

Από καρδιάς, ως ο υιός προς τον Πατέρα, θέλω να ευχαριστήσω τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, πνευματικό μου Πατέρα και καθοδηγητή της ιερατικής μου ζωής, διά την έως τώρα πνευματική, εκκλησιαστική και διοικητική συνεργασία μας στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και την ευλογία του να μετατεθώ στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Κάλυμνο.

Η αγκαλιά μου, ως ιερέα και ποιμένα, θα είναι ανοιχτή για κάθε άνθρωπο της ενορίας μου. Συγγενείς ή φίλους, ξένους ή εχθρούς. Άλλωστε, η γνησιότητα του ορθοδόξου φρονήματος αναγνωρίζεται από τους καρπούς του Παναγίου Πνεύματος, «ο δε καρπός του Πνεύματος εστιν αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, αγαθοσύνη, πίστις…». Αυτά τα γνωρίσματα, έχει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ημών κ. Παΐσιος, του οποίου τις οδηγίες, προτροπές και πνευματικές εντολές, απαρασάλευτα και με θρησκευτική ευλάβεια, θα ακολουθήσω.

Με την ευλογία της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιερατική μου ζωή, επιστρέφω στο νησί μου και αποδεχόμενος την ευλογία αυτή, με Υπακοή και πλήρη Αφοσίωση προς τη Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο, Πατέρα, Αυθέντη και Δεσπότη ημών, ευχαριστώ τον Θεό και ανυπομονώ να γνωρίσω όλους τους ενορίτες μου.

Με αγάπη Χριστού

ο Ελάχιστος των ιερέων

† π.Σωτήριος Πράσινος»

Διαβάστε ακόμα