Συντηρείται η πύλη του Καθεδρικού Ναού Αθηνών

Εργασίες συντήρησης πραγματοποιούνται στην πύλη και σε άλλες ξύλινες θύρες του Μητροπολιτικού ναού Αθηνών εν ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Η περίτεχνη ξύλινη κεντρική πύλη του ναού, που είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, κοσμείται από ολόσωμες μορφές αγίων και με ανάγλυφα διακοσμητικά μετάλλια.

Οι βανδαλισμοί που είχε υποστεί ο ναός, κατά το παρελθόν, επέφεραν στα ξύλινα στοιχεία έντονες απολεπίσεις του τελικού βερνικιού, καθώς και χρωματικές αλλοιώσεις με αποτέλεσμα να χρήζουν άμεσης επέμβασης συντήρησης.

Οι σωστικές επεμβάσεις που υλοποιούνται από την Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αφορούν στην αφαίρεση όλων των στρωμάτων βερνικιού, στη στερέωση του ξύλου, όπου έχει υποστεί  φθορές, και στην επίχρυσή του, εκ νέου.

Σήμερα το πρωί η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη  επισκέφθηκε το ναό και ενημερώθηκε από τους συντηρητές του ΥΠΠΟΑ για την πρόοδο των εργασιών. Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες  ολοκληρώνονται στις επόμενες δύο εβδομάδες.

protothema.gr

Διαβάστε ακόμα