Αρχιεπίσκοπος: “Βρήκαμε λύση ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα”

Για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και εκκλησίας με τη μορφή συμψηφισμού ώστε να μην ταραχθούν τα πράγματα και να γίνουν οι Ακολουθίες του Πάσχα, έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ιερώνυμος τόνισε: «Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας». Για να προσθέσει: «Το θέμα δεν είναι μόνον ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν, αλλά κάποιοι φοβούνται (σ.σ.: για τη μετάδοση του ιού), κυρίως στα νησιά. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος».

Ως προς την περιφορά του Επιταφίου, ο Αρχιεπίσκοπος γνωστοποίησε: «Θα γίνει γύρω από τον ναό». Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές τέθηκε το ενδεχόμενο φέτος το Πάσχα να ψαλεί το «Χριστός Ανέστη» λίγο νωρίτερα από ότι συνήθως.

Yπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη μερική άρση των περιορισμών, είχε ανακοινωθεί ότι επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου Δήμου, με αναλογία 1 πιστού ανά 25 τετραγωνικά και με όριο τους 20 πιστούς και με υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως σε ιερείς και ψάλτες.


iefimerida.gr

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin