Η Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμάτας

Σε κλίμα ευλάβειας και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, τελέσθηκε απόψε, Μεγάλη Παρασκευή η Ακολουθία του Επιταφίου στους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, προέστη κατά την Ακολουθία, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Οι χοροί των Ιεροψαλτών απέδωσαν με τρόπο μελωδικό και κατανυκτικό, τόσο τα τροπάρια της Ακολουθίας, όσο και τις τρείς στάσεις των Εγκωμίων του Επιταφίου Θρήνου.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς, τόνισε χαρακτηριστικά: “Σύμπασα η ανθρωπότητα υποκλίνεται σήμερα με ευλάβεια στο Θείο Πάθος, αναμένοντας την Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού, αλλά και την προσωπική Ανάσταση του καθενός”. Ευχήθηκε δε, υγεία σε όλους και γρήγορη απαλλαγή από κάθε δοκιμασία.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο πρ. Περιφερειάρχης και Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Τατούλης, καθώς και Εκπρόσωποι άλλων τοπικών Φορέων.

Διαβάστε ακόμα