Ευχαριστίες για την κατάσβεση της φωτιάς στη Μονή Κατερινούς

Θλίψη γέμισε τις καρδιές των χριστιανών η πυρκαγιά που ξέσπασε στον Ιερό Ναό (Καθολικό) της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου Κατερινούς, στη Γαβαλού Μακρυνείας, την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021. Η φωτιά προκάλεσε σημαντική ζημιά σε μεγάλο μέρος του Καθολικού, όμως, άφησε ανέπαφη την θαυματουργό εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της Κατερινιωτίσσης και τα ιερά Λείψανα που φυλάσσονταν εντός του Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην Ιερά Μονή και ενημερώθηκε για το γεγονός και την άμεση κατάσβεση της φωτιάς.

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου και στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Γαβαλούς, οι οποίοι αμέσως έφθασαν στην Μονή και κατέσβεσαν τη φωτιά. Επίσης ευχαριστίες εκφράζονται προς τον Δήμαρχο Αγρινίου, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γαβαλούς, τον Σύλλογο Γυναικών «Παναγία Κατερινιώτισσα» και όλους τους κατοίκους, που αμέσως έσπευσαν στο Μοναστήρι την ώρα της πυρκαγιάς, όπως άλλωστε πάντα δείχνουν το ενδιαφέρον τους για την Ι. Μονή.

Κατόπιν αιτημάτων πολλών χριστιανών, που επιθυμούν να εκφράσουν την συμπαράστασή τους και να συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών, η Ιερά Μονή δημοσιεύει τα στοιχεία του τραπεζικού της λογαριασμού. Επισημαίνουμε την προσοχή όλων, ότι οποιαδήποτε οικονομική συνδρομή για το σκοπό αυτό, μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν ενημερώσεως της Ιεράς Μονής.

Διεύθυνση – Στοιχεία επικοινωνίας:

Ιερά Μονή Κατερινούς – Τ.Κ. 30015 – Γαβαλού Μακρυνείας – Τηλ. 26350.41244.

Λογαριασμός Εθνικής Τραπέζης: Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Γαβαλούς –  080/683359-45 – IBAN: GR 3201100800000008068335945)

Διαβάστε ακόμα