Ιδρύεται τμήμα “Θρησκευτικού Τουρισμού” στο 1ο Ι.Ε.Κ. Λάρισας

Για τον προγραμματικό σχεδιασμό του 1ου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ι.Ε.Κ.) Λάρισας να συμπεριλάβει στον κατάλογο των υπό ίδρυση νέων ειδικοτήτων που θα λειτουργήσουν τη νέα σχολική χρονιά (2021-2022) στο οικείο Ι.Ε.Κ., και αυτήν του «Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων» ενημέρωσε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο ο διευθυντής του 1ου Ι.Ε.Κ., κ. Ευθύμιος Παπαδογιάννης, στο πλαίσιο επίσκεψης συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Σεβασμιότατου, στο Επισκοπείο.

Ο κ. Παπαδογιάννης ενημέρωσε τον Μητροπολίτη ότι πρόκειται για μια νέα ειδικότητα, υψηλής ζήτησης, η οποία ιδρύθηκε προ διετίας από το Υπ. Παιδείας και ήδη λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία σε Ι.Ε.Κ. άλλων περιοχών της χώρας, στοχεύοντας στην παραγωγή στελεχών που προορίζονται να καλύψουν τις ανάγκες τόσο των συναφών επιχειρήσεων στον χώρο της αγοράς (τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχειακές μονάδες, κ.λπ.), όσο και των υπηρεσιών (Οργανισμούς και φορείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, των κατά τόπους Ιερών Μητροπόλεων και λοιπών φορέων του Δημοσίου [ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ]), στον ταχέως εξελισσόμενο κλάδο του θρησκευτικού τουρισμού και των προσκυνηματικών περιηγήσεων. Από την πλευρά του ο Σεβασμιότατος κ. Ιερώνυμος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παπαδογιάννη για την ενημέρωση, χαιρέτισε και επευλόγησε την προσπάθεια, τονίζοντας ότι η Ιερά Μητρόπολη θα σταθεί αρωγός, θεωρώντας, όπως σημείωσε, ότι η ίδρυση του εν λόγω Τμήματος μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά και να καταστήσει αποτελεσματικότερο τον στόχο να αποτελέσει η Λάρισα και ευρύτερα ο νομός έναν ισχυρό πόλο τουριστικής ανάπτυξης με τη συμβολή και του θρησκευτικού τουρισμού. Επί τη ευκαιρία ο Σεβασμιότατος συνεχάρη τον Διευθυντή του 1ου ΙΕΚ Λάρισας για τον ορισμό του ως συντονιστή του (11μελούς) Περιφερειακού «Συμβουλίου Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας» (Σ.Σ.Π.Α.Ε.) Θεσσαλίας, το οποίο συγκροτήθηκε με απόφαση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκης Κεραμέως και του ευχήθηκε καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο υπεύθυνο έργο του.

* Τον κ. Παπαδογιάννη κατά την επίσκεψή του, συνόδευε ο συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου κλ. ΠΕ01 Θεολόγων Στ. Ελλάδος και εκπαιδευτής Ειδικοτήτων Θρησκευτικού / Εκκλησιαστικού Τομέα των Ι.Ε.Κ., δρ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, ο οποίος παρουσίασε και ανέλυσε στον Σεβασμιότατο το πλαίσιο σπουδών και τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης των διπλωματούχων του Τμήματος Θρησκευτικού Τουρισμού των Ι.Ε.Κ.

Διαβάστε ακόμα