Κύπρου: “Θα παραμείνουμε αυστηροί γιατί δεν θέλουμε να μεταδοθεί ο ιός”

Σε δηλώσεις του στο Ρικ, ερωτηθείς εάν λόγω της απαγόρευσης διακίνησης το βράδυ θα γίνει πιο γρήγορα η Θεία λειτουργία, ο Μακαριότατος είπε πως διαρκεί 3-4 ώρες και θα ξεκινήσει γύρω στις 23:30 και θα τελειώσει στις 01:30 περίπου.

«Εμείς έχουμε άριστες σχέσεις με την Κυβέρνηση και το Υπουργικό δεν παίρνει απόφαση, χωρίς προηγουμένως ο ίδιος ο Πρόεδρος να μας ζητήσει την άποψή μας. Είμαι σίγουρος πως ο Πρόεδρος θα με πάρει τηλέφωνο και θα μου πει την άποψη του και θα πάρει την δική μου».

Παράλληλα παρακάλεσε το ΡΙΚ να μην διακόψει την λειτουργία, μόλις ακουστεί το Χριστός Ανέστη όπως έκανε πέρσι. Τόνισε πως στην αρχιεπισκοπική περιφέρεια «είμασταν και θα παραμείνουμε αυστηροί γιατί δεν θέλουμε να μεταδοθεί ο ιός».

Τέλος προκάλεσε και τις άλλες περιφέρειες να συμπεριφέρονται με τον τρόπο που συμπεριφέρεται η Αρχιεπισκοπή.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ», βάσει των όσων μελετούν οι επιστήμονες, η προσέλευση πιστών, υπό αυστηρές προϋποθέσεις και ενδεχομένως και με ειδικές σημάνσεις στο έδαφος στους εξωτερικούς χώρους, θα επιτραπεί για κάποιες από τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και σίγουρα το Μεγάλο Σάββατο. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα απαγορεύεται για δεύτερη συνεχή χρονιά την περιφορά του επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή αλλά, και το άναμμα λαμπρατζιάς τη νύκτα της Ανάστασης.  Θα επιτρέπεται ωστόσο, σε όσους ναούς τηρείται η παράδοση, το «κέρασμα» κόκκινων αβγών και φλαούνων τα οποία θα έχουν από προηγουμένως τοποθετηθεί σε σακουλάκια. 

philenews

Διαβάστε ακόμα