Μεγάλη Παρασκευή στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας

Με την δέουσα κατάνυξη και βάση των υγειονομικών διατάξεων τελέσθηκε το πρωί της Μεγαλης Παρασκευής 30 Απριλίου οι Μεγάλες Ώρες και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Κύμη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Οικονόμο Απόστολο Μπασάνο εφημέριο του ιερού ναού και των διακόνων Στυλιανού Πεταχτή και Πρόδρομου Γκέγκε.

Εν συνεχεία με την τέλεση των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως προ το πέρατος της ακολουθίας εψάλει ενώπιον του Επιταφίου το επισφραγιστικό δοξαστικό  Σε τον Αναβαλόμεον το οποίο απέδωσε  ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ με του ιερείς και ιεροψάλτες δίνοντας μία κατανυκτική ατμόσφαιρα ρίγης και δέους προς συμμετέχοντες πιστούς που συμπροσευχήθηκαν στην κατανυκτική ακολουθία στους οποίους ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος.

Το εσπέρας της ιδιάς ημέρας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου τελέσθηκε μέσα σε κατανυκτικό κλίμα η Ακολουθία του Επιταφίου και των Εγκωμίων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος του εφημερίου του ιερού ναού Οικονόμου Αποστόλου Μπασάνου και των Διακόνων Στυλιανού Πεταχτή και Πρόδρομου Γκέγκε.

Εκ του αναλογίου έψαλε ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού κ. Ευάγγελος Στάμου με την συμμετοχή άλλων ιεροψαλτών.

Ακολούθησε η λιτανεία του Επιταφίου πέριξ του ιερού ναού όπως ορίζουν τα προβλεπόμενα δίχως την συμμετοχή πιστών.

Μετά το πέρας της λιτανείας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ομίλησε εμπνευσμένα με το θεολογικό λόγο του και ευχήθηκε στους πιστούς.

Φωτογραφίες Μάριος Μυλωνάς, Ευάγγελος Στάμου.

Διαβάστε ακόμα