Μεσσηνίας: «Η επιτροπή να λάβει υπόψιν το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών»

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος μιλώντας σήμερα το πρωί 13-04-2021 στην εκπομπή της  ΕΡΤ  «Συνδέσεις», τοποθετήθηκε  για το θέμα της λειτουργίας των Ιερών Ναών κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε πως η επιτροπή θα πρέπει να λάβει υπόψιν της με ευαισθησία το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών. Ιδιαίτερα στάθηκε στις μέρες όπως η Μεγάλη Πέμπτη, η Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, όπου η προσέλευση του κόσμου στις ενορίες αστικού τύπου θα είναι μεγάλη, ώστε να ληφθούν μέτρα γι’ αυτές.

Όσο αφορά την πρόταση του προαυλίου χώρου που έχει ειπωθεί, ο Μητροπολίτης απάντησε πως αυτό είναι μια λύση αλλά υπάρχουν Ναοί που μπορεί να μην διαθέτουν προαύλιο «σε αυτή τη περίπτωση τι θα γίνει;» αναρωτήθηκε.

Ο Μητροπολίτης τόνισε επίσης πως όποια απόφαση παρθεί θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς υπάρχουν πολλοί τρόποι για την επίλυση του ζητήματος , όπως η τέλεση για παράδειγμα περισσότερων ακολουθιών. Καταλήγοντας ανέφερε ότι για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να υπάρξει διάλογος.

Διαβάστε ακόμα