Μοναχική κουρά από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

Στην Ακολουθία του Εσπερινού η οποία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καραβά χοροστάτησε σήμερα Σάββατο 10 Απριλίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την μοναχική κουρά του κ.Ανέστη Γκιάτα ο οποίος έλαβε το όνομα Ιάκωβος.

Αύριο το πρωί, Κυριακή Δ΄ Νηστειών (11/04/2021), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ θα Χοροστατήσει στην Ακολουθία του Όρθρου και θα Ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καραβά, όπου θα τελέσει και την εις Διάκονον Χειροτονία του π. Ιακώβου.

Μικρό βιογραφικό του νέου μοναχού π.Ιακώβου.

Ο μοναχός Ιάκωβος κατά κόσμον Ανέστης Γκιάτας, γεννήθηκε το 1985 και μεγάλωσε στο Πέραμα. Είναι υιός του μακαριστού Βασιλείου και της Μαριάνθης Γκιάτα και έχει δύο αδελφούς. Είναι πτυχιούχος της Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Μουσικής ενώ παράλληλα σπουδάζει στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από πολύ νεαρή ηλικία, παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, υπηρέτησε το χώρο της Εκκλησίας ως ιεροψάλτης σε διαφόρους Ναούς, ενώ πάντοτε υπήρχε αρωγός στο έργο της νεότητας όπου κι αν κλήθηκε.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα