Στον Αρχιεπίσκοπο ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον ενημέρωσε αναφορικά με την διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης.

«Πρόκειται για μία διαδικασία ανοιχτή σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες στην οποία θα συζητήσουμε σε ποια Ευρώπη θέλουμε να μείνουμε και ποια Ευρώπη επιθυμούμε να έχουν τα παιδιά μας» τόνισε αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Βαρβιτσιώτης και σημείωσε ότι «η Ευρώπη έχει βαθιές ρίζες ελληνικές, αλλά πρωτίστως χριστιανικές και θέλουμε σε αυτόν τον διευρυμένο διάλογο η Εκκλησία της Ελλάδος να παίξει έναν ρόλο και να ακουστεί η φωνή της, να στείλει το μήνυμα της χριστιανικής αγάπης και του χριστιανικού πολιτισμού και στους υπόλοιπους ευρωπαίους, γιατί η ταυτότητα της Ευρώπης είναι μία και δεν αλλάζει και αυτήν την ταυτότητα θέλουμε να την υπερασπίσουμε και να την εξελίξουμε».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι το θέμα ήταν ουσιαστικό και ότι χρειαζόμαστε την Ευρώπη, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει σχεδόν κανείς που θα πει ότι δεν την χρειαζόμαστε, αλλά ποια Ευρώπη θέλουμε για τα χρόνια που έρχονται;». Επεσήμανε ακόμη, ότι «η Ορθοδοξία είναι ανοιχτή προς τον κάθε άνθρωπο, κάθε φορέα, κάθε λαό και προς κάθε κατεύθυνση, διότι την ενδιαφέρει το κάθε ανθρώπινο πρόσωπο. Σε μία τέτοια προσπάθεια νομίζω η Ιεραρχία με μεγάλη ευχαρίστηση θα θελήσει να λάβει μέρος και να συνεργαστεί γι’ αυτό ζήτησα στον κ. Βαρβιτσιώτη να γίνει μία πρόταση και η ΔΙΣ θα ορίσει μία αντιπροσωπεία που θα συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια».

Νωρίτερα τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Καιρίδης.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε ακόμα