Τρισάγιο για τον Πατριαρχικό Φωτογράφο αείμνηστο Νικόλαο Μαγγίνα

Ο αείμνηστος Νικόλαος Μαγγίνας, επίσημος φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εκοιμήθη το Σάββατο, 10 Απριλίου 2021, τα ξημερώματα, στο κατάλυμά του, στο Φανάρι.

Η Α.Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, πληροφορηθείς τον αιφνίδιο θάνατο του στενού συνεργάτου του, τέλεσε, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, κατά την οποία χοροστάτησε, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. Αργότερα, η Πατριαρχική Αυλή με επικεφαλής τον Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο, συμπαραστατούμενο από τον Αρχιμ. κ. Γρηγόριο, Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και τον Μ. Αρχιμανδρίτη κ. Αγαθάγγελο, προέπεμψε τον αείμνηστο Νικόλαο Μαγγίνα, τελώντας Τρισάγιο στον Αυλόγυρο του Πατριαρχείου, ενώπιον του Π. Πατριαρχικού Ναού.

Η εξόδιος Ακολουθία του αειμνήστου Νικολάου Μαγγίνα θα τελεστεί την Τρίτη το μεσημέρι από το Κοιμητήριο του Σισλή.

Ο Νικόλαος Μαγγίνας, γέννημα θρέμμα της Πόλεως, αγάπησε από πολύ μικρός την τέχνη της φωτογραφίας. Ήδη από τα νεανικά του χρόνια κατέγραφε με τον φακό του τη ζωή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ομογένειας αλλά και την καθημερινότητα στις δύο ακτές του Βοσπόρου.Ως μαθητής του Ζωγραφείου Λυκείου συμμετείχε σε διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα την παλαιά Πόλη κερδίζοντας ειδικό Έπαινο. Νεαρός ξεκίνησε να συνεργάζεται με ελληνικά και ξένα περιοδικά και εφημερίδες που δημοσίευαν φωτορεπορτάζ του.

Τα τελευταία 30 χρόνια αποτύπωσε συστηματικά την δράση και το έργο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, τον οποίο συνόδευσε στις ανά τον κόσμο ποιμαντικές επισκέψεις του.

Διαβάστε ακόμα