Βιβλίο του Προκόπη Παυλόπουλου εξέδωσε η Ι. Μ. Μεσσηνίας

Ένα εξόχως ενδιαφέρον βιβλίο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και επίτιμου καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανε­πι­στημίου Αθηνών κ. Προκόπη Παυλόπουλου, με θέμα : «Όψεις της πορείας του Ελληνικού Έθνους-Ρίζες και προοπτικές» εξέδωσε η Ιε­ρά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Πρόκειται για πλήρως εμπεριστατωμένη ομιλία που πραγ­μα­το­ποίησε ο τέως Πρόεδρος, στην πόλη της Καλαμάτας, στις 23 Μαρτίου 2021, ως επίσημος προσκεκλημένος στον εορτασμό της επε­τείου απελευθερώσεως της πόλης.

Όπως τονίζει ο κ. Παυλόπουλος, «η ελληνική γλώσσα η οποία γράφεται και ομιλείται αδιαλείπτως πάνω από τρείς χιλιετίες, προνόμιο που ουδεμία άλλη γλώσσα στην ιστορία της ανθρωπό­τη­τας μπορεί να διεκδικήσει-υπήρξε το «όχημα» της εξελικτικής δη­μιουρ­­γίας του Ελληνικού Έθνους, επέκεινα δε και του Ελληνικού Πολιτισμού».

Προλογίζοντας το βιβλίο ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σημειώ­νει ότι «για κάθε λαό η μνήμη της ιστορίας και η ορθή ανάγνωσή της διδάσκει πάντοτε το παρόν και δίνει προοπτική στο μέλλον».

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin