Ζ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας

Με την αρμόζουσα κατάνυξη που πηγάζει μέσα απο τους κατανυκτικούς ύμνους εκ των οποίων διανύουμε το πνευματικό στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελέσθηκε με τα προβλεπόμενα των υγιειονομικών διατάξεων το εσπέρας της Κυριακής 18 Απριλίου 2021 ο έκτος και τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Κύμη έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου στον οποίο χοροστάτησε εκ του αναλογίου αποδίδοντας μελωδικά και με κατάνυξη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τον Ιεροψάλτη Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.

Στον κατανυκτικό εσπερινό ιερούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας με τον Διάκονο Πρόδρομο Γκέγκε επίσης παρέστησαν του ιερου βήματος συμπροσευχόμενοι ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ Ελευθέριος Σταμπέλος ο Πρωτοπρ Γεώργιος Μπίτσικας εφημέριος Ιερού Ναού Ταξιαρχών Κύμης ο εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Οικονόμος Απόστολος Μπασάνος και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.

Επίσης συμμετείχαν και συμπροσευχήθηκαν με περιορισμένη συμμετοχή λόγω των υγειονομικών διατάξεων οι πιστοί.

Μετά το πέρας του Κατανυκτικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ομίλησε περιληπτικά με θεολογικά πνευματικά μηνύματα και ευχήθηκε κατάλληλα για την Αγία Τεσσαρακοστή προς όλους τους πιστούς.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

Διαβάστε ακόμα