Πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός Αγ. Γεωργίου Νεαπόλεως

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Μεγαλομάρτυρος, Δευτέρα 3 Μαΐου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη.

Το Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι πατέρες: Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κιζιρίδης, πρωτοπρεσβύτερος π.Βασίλειος Καλλιακμάνης, ο π.Εμμανουήλ Σαμουρκασίδης, ο Αρχιδιάκονος π. Γεώργιος Πολυχρονιάδης και ο διάκονος π. Χρήστος Καρακούδης. Οι δυο χοροί των ιεροψαλτών απέδωσαν με ιεροπρέπεια και μεγαλοπρέπεια τους βυζαντινούς ύμνους «εικονοποιώντας» έτσι το βίο και το μαρτύριο του Μεγαλομάρτυρα.

Ο π. Ιάκωβος, στο κήρυγμά του, με τρόπο ευρηματικό, μέσα από μια πρωτότυπη ιστορία, συνέδεσε με άριστο παιδαγωγικά τρόπο τις απορίες που προβληματίζουν τους ανθρώπους για τη μεταθανάτια ζωή με τους προβληματισμούς που, σε υποθετικό επίπεδο, θα μπορούσαν να θέσουν οι ανθρώποι για τη ζωή μετά τη γέννηση. Η ιστορία περιγράφει το θαύμα της πίστεως, την υπέρβαση της λογικής που προσφέρει η εμπιστοσύνη στο Χριστό».

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο βουλευτής κ. Στράτος Σιμόπουλος.

Διαβάστε ακόμα