Εορτή ευρέσεως σκηνώματος του Αγίου Παταπίου στη Μονή του στο Λουτράκι

Την Τρίτη της Διακαινησίμου εορτάζεται η εύρεση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Πατρός ημών Παταπίου στην ομώνυμη Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή, στο Λουτράκι.

Την παραμονή, Δευτέρα της Διακαινησίμου, 3 Μαΐου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό πλαισιούμενος από τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Θεόδωρο Κεραμίδα και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως μας π. Δαμασκηνό Γεννηματά. Στο κήρυγμα του προς την Ι. Αδελφότηταο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Κυρίου μας. Ο Χριστός, ως νέος Αδάμ, οδηγείκαι λυτρώνει την ανθρωπότητα από την φθορά και τον θάνατο.Εμείς,οι υπόλοιποι, τιμούμε και εορτάζουμε την Ανάσταση, το πλέον παρήγορο και ελπιδοφόρο γεγονός της ζωής μας,γιατί συμβολίζει την ελπίδα ότι, με την βάπτιση μας και την συμμετοχή μας στα Ι. Μυστήρια της Εκκλησίας μας, θα έλθει και η δική μας ανάσταση. Παράλληλα, συνέδεσε την Ανάσταση με την Θ. Λειτουργία, στην οποία βιώνουμε την ζωή του Χριστού από την Γέννησή Του,έως την Ανάσταση και από την Ανάσταση έως την Δευτέρα Παρουσία Του,καθώς ο χρόνος για την Εκκλησία είναι συμβατικός. Βιώνουμε επομένως αυτό που ο Απ. Παύλος επεσήμανε στην Α΄ προς Κορινθίου Επιστολής «καὶγὰρτὸπάσχαἡμῶνὑπὲρἡμῶνἐτύθη Χριστός» (Α΄ Κορ. ε΄,7). Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στην Γερόντισσα της Ι. Μονής Χρυσοβαλάντη Μοναχή, και στην Ι. Αδελφότητα να καταστούν φωτόμορφα τέκνα του Θεού, που με την παρουσία τους θα κηρύττουν την Ανάσταση!

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη της Διακαινησίμου Εβδομάδος, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο και τους συνοδούς του Κληρικούς.Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχήθηκε,το Φως της Αναστάσεως να φωτίζει τις ψυχές!

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin