Η Ακολουθία του Επιταφίου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, 30 Απριλίου 2021, τελέστηκε στον Ιερό ΚαθεδρικόΝαό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια, η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, προεξάρχοντος της Α.Θ. Μακαριότητος, του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ και συγχοροστατούντων των Αρχιερέων του Αλεξανδρινού Θρόνου Σεβ. Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Ναρκίσσου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Θεοδώρου.

Το πρωί της Μ.Παρασκευής προηγήθηκε η τέλεση της Ακολουθίας των ΜεγάλωνΩρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στην ΙεράΠατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα, ενώ αργότερα, σύμφωνα με το τυπικό των πατριαρχικών παρρησιών, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης επισκέφθηκε προσκυνηματικώς όλους τους Ναούς της ΜεγάληςΠόλεως.

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε εφέτος η περιφορά του Επιταφίου πέριξ του Ιερού Ναού, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας να παιανίζει τα Εγκώμια του Επιταφίου και τα πένθιμα εμβατήρια, με τους Αιγυπτιώτες να ακολουθούν ευλαβικά και τους προσκόπους να προπορεύονται.

Παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. ΑθανασίουΚοτσιώνη, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας κ. ΙωάννουΣιόκα με την Κοινοτική Επιτροπή και όλους τους Προέδρους και εκπροσώπους των ελληνικών σωματείων της Πόλεως, ο Μακαριώτατοςευχήθηκε προς όλους, «να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία και η καρδιά μας να λάμψει από το Φως της Αναστάσεως» και τους ευχαρίστησε που συνόδευσαν απόψε με τόση κατάνυξη και ευλάβεια τον Επιτάφιο.

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin