Η Μονεμβάσια τίμησε την Πολιούχο της Παναγία Χρυσαφίτισσα

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την τήρηση των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, εόρτασε και φέτος η Μονεμβάσια την μνήμη της Πολιούχου της, Παναγίας Χρυσαφίτισσας. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής 9 Μαϊου 2021, στον φερώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό εντός της καστροπολιτείας, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ο οποίος και μίλησε επίκαιρα.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκαν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Λόγω των υγειονομικών μέτρων , δεν πραγματοποιήθηκε φέτος η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Πολιούχου στα γραφικά καλντερίμια του κάστρου.

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Λακωνίας κύριοι Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκωνας Τζινιέρης, ο Δήμαρχος Δ. Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης,  ο Διοικητής του ΚΕΕΜ Σπάρτης Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Πολίτης, άλλοι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

φωτογραφικό υλικό: www.monemvasianews.gr

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin