Η παροχή γευμάτων στην αιχμή του κοινωνικού έργου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Συστηματικά πλέον, ολοένα και περισσότερες ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας εντάσσουν στις κοινωνικές δράσεις τους προγράμματα παροχής γευμάτων σε μεμονωμένα άτομα και οικογένειες που χρειάζονται στήριξη.

Πρόκειται για δράσεις που διαρκώς επεκτείνονται με πρωτοβουλία και προτροπή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ώστε να καλύπτονται κατά το μέγιστο δυνατό οι ανάγκες των εμπερίστατων αδελφών μας.

Από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ρέντφερν του Σύδνεϋ, υλοποιείται το πρόγραμμα “Μέριμνα”. Υπό την καθοδήγηση του Ιερατικώς Προϊσταμένου του Καθεδρικού Ναού, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Χριστοφόρου Κρικέλη, και με τη συνδρομή των μελών της Φιλοπτώχου Αδελφότητος και άλλων εθελοντών, διανέμονται κάθε Δευτέρα περίπου 100 μερίδες μαγειρεμένου φαγητού.

Το πρωί της Δευτέρας, 17 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος επισκέφθηκε την κουζίνα παρασκευής των γευμάτων, η οποία βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου, και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τις κυρίες της Φιλοπτώχου, να τις ευχαριστήσει εγκάρδια για την προσφορά τους και στα πρόσωπα αυτών να ευχαριστήσει όλους τους εθελοντές των προγραμμάτων που υλοποιούν οι ενορίες, για την πολύτιμη συμβολή τους στο κοινωνικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Ένα επιπλέον θερμό “ευχαριστώ” απηύθυνε στις κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, για το γεγονός ότι επιπροσθέτως φροντίζουν με πολλή αγάπη για τις ανάγκες των φοιτητών της Θεολογικής Σχολής, μαγειρεύοντάς τους μάλιστα μία φορά την εβδομάδα.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, ο οποίος επίσης συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές για την προσφορά τους.

Διαβάστε ακόμα