Πανηγύρισε η Ι. Μονή Αγίου Ραφαήλ Ξυλοτύμβου της Ι. Μ. Κιτίου

Του Σταύρου Μιχαήλ 

Με Μεγαλοπρέπεια και Εκκλησιαστική κατάνυξη τιμήθηκαν οι τρείς Μεγαλομάρτυρες Άγιος Ραφαήλ, Άγιος Νικόλαος και η Αγία Παρθενομάρτυς Ειρήνη στην ομώνυμη Ιερά Μονή τους, στη Ξυλοτύμβου της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου! 

Τη Δευτέρα, 3 Απριλίου στον Πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος, ενώ στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο, Επίσκοπος Νιτρίας κ.Νικόδημος. Μεταξύ των άλλων ο κτήτωρ της Μονής Πρωτοπρεσβύτερος π. Κυριάκος Παναγιώτου προσέφερε στο Θεοφιλέστατο ένα αναμνηστικό εγκόλπιο με τον Ιησού Χριστό. Το απόγευμα της Τρίτης (04/04/2021) εψάλει στο Μοναστήρι ο Παρακλητικός Κανόνας των Αγίων καθώς και Μέγας Εσπερινός προς τον Άγιο Εφραίμ, όπου φυλάσσεται και η Τίμια Χείρα του Αγίου!Όλες οι ακολουθίες μεταδόθηκαν ζωντανά από το κανάλι της Μονής στο Youtube (Ι.Μ. Αγίου Ραφαήλ & Αγίας Μαρίνας Ξυλοτύμβου) 

Παρ’ όλα τα ισχύοντα μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας, πλήθος κόσμου προσέρχεται για να ασπαστεί την Θαυματουργή Εικόνα των Αγίων και τα Χαριτόβλυτα Λείψανα τους.Μεταξύ των πιστών σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα, καθώς και ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.

Διαβάστε ακόμα