Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αναστάσεως του Χριστού Λουτρακίου

Με λαμπρότητα και Εκκλησιαστική ευπρέπεια, παρά τα υγειονομικά μέτρα, ετελέσθη κι εφέτος η πανήγυρις της Σεβασμίας Ιεράς Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου. Το εσπέρας της Αγίας και Μεγάλης Κυριακής του Πάσχα τον Εσπερινό της Αγάπης ετέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών, Καθηγούμενος της Ι. Μονής και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως κ. Αγάπιος, πλαισιούμενος απότον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, τον αδελφό της Ι. Μονής π. Λογγίνο Αρχόντη και τους Διακόνους π. Δαμασκηνό Γεννηματάκαι π. Γεώργιο Μαρινάκη.

Το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, 3 Μαΐου 2021, στην αυτή Πανηγυρίζουσα Ι. Μονή ετελέσθη Αρχιερατική Θ. Λειτουργία υπό του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Διονυσίου, συλλειτουργούντων του Αιδεσ. Πρωτ/ρου π. Αθανασίου Κοντογιάννη, του Σταυροφόρου Συγκέλλου – Οικονόμουπ. Προδρόμου Αντωνίου, αδελφού της Ι. Μονής και των Διακονών π. Δαμασκηνού Γεννηματά και π. Γεωργίου Μαρινάκη. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών και Καθηγούμενος της Ι. Μονής κ. Αγάπιος παρέστη συμπροσευχόμενος. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός κατά την Μοναστηριακή Τάξη.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας,στην ομιλία του προς την Ι. Αδελφότητα, τόνισε ότι, παρά τα υγειονομικά μέτρα που εφαρμόζονται, η Εκκλησία μας εόρτασε την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού βιωματικά και με τον Αναστάσιμο ύμνο «Δεύτε λάβετε φως» κάλεσε τους πιστούς να μεταδώσουν το μήνυμα της Αναστάσεως προς όλο τον κόσμο και να «λουστούν» από το Ανέσπερο Φως του Χριστού!Στο επίλογο του ευχήθηκε έτη πολλά προς τον Θεοφιλέστατο και στην υπ’ αυτόν Ι. Αδελφότητα!

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin