Στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Άνδρου ο Μητροπολίτης Σύρου

Επί τη αναμνήσει της ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού, μέρος των οποίων τεθησαύρισται στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου, στις Ώρες της Άνδρου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε στο Καθολικό της ομώνυμης Ιεράς Μονής, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου Αρχιμ. Δωροθέου και των Αδελφών της Μονής, τη συνευχητική παρουσία της Ηγουμενευούσης της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής, Μοναχής Παρθενίας και Μοναζουσών από τη Μονή και Χριστιανών, οι οποίοι προσήλθαν με ταξη, τηρούντες τα ισχύοντα μέτρα.

Στην ομιλια του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Κυρίου. ειπών ότι η Ανάσταση ήταν αυτή που ενδυνάμωσε τους Αποστόλους. τους Μάρτυρες, τους Οσίους, τους Πατέρες και ο Άγιος Νικόλαος, από το θαύμα της οποίας πήρε δύναμη και τον Άρειο να κατατροπώσει στην Α΄Οικουμενική Σύνοδο και να καταστεί φιλανθρωπότατος στη μικρή του ποίμνη των Μύρων της Λυκίας, στοργικός πατέρας και καλός ποιμένας για τους πιστούς.

Τέλος, ανέγνωσε την ειδική ευχή, υπέρ ασφαλείας των πλεόντων στη θάλασσα, που υπάρχει στον Κώδικα της Μονής, και ευχήθηκε στην Αδελφότητα και τους εκκλησιασθέντες για το Άγιο Πάσχα.

Διαβάστε ακόμα