Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας

Με λαμπρότητα και με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Δάρα Αρκαδίας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροτονία Πρεσβυτέρου.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος κ. Θεοκλητος κατ΄ εντολήν του οικείου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξανδρου προέβη στην εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του ευλαβεστάτου Διακόνου της Μητροπόλεως Αλεξάνδρου Προκόπου.

Ο Θεοφιλέστατος απευθυνόμενος στον χειροτονηθέντα του τόνισε πως η ζωή του κληρικού είναι μια σταυροαναστάσιμη θυσία, με επίκεντρο την Ανάσταση, την οποία θα βρίσκει στην Αγία Τράπεζα και στο Άγιο Ποτήριο. Επίσης ανέφερε πως τα προβλήματα της καθημερινότητας που θα προκύπτουν, λύνονται ατενίζοντας το βλέμμα ψηλά στο Θεό. “Να φοβάσαι το Θεό και να ντρέπεσαι το λαό, να θυσιάζεσαι, να προσφέρεις και να αγκαλιάζεις με αγάπη τον άνθρωπο, κρατώντας την ενότητα της Εκκλησίας μας” κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ο νέος Πρεσβύτερος είναι γιος Ιερέας της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, απόφοιτος της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής και του Εκκλησιαστικού Ι.Ε.Κ. Πατρών. Είναι έγγαμος κληρικός και πατέρας ενός τέκνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΤΗΡΙΟ ΛΟΓΟ

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin