Εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου στην Ι. Μ. Καρυστίας

Με την πρέπουσα κατάνυξη και βάση των υγειονομικών διατάξεων ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις της εορτής του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου όπου έλαβαν χώρα στην φερώνυμο ιερά μονή των Καρυών – Αχλαδερής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου.

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου το πρωί τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο καθολικό της ιεράς μονής όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τους αδελφούς της ιεράς μονής τον Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Γιαννακόπουλο Ηγούμενο της ιεράς μονής και γέροντος της ιεράς μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης  τους  Πανοσ Αρχιμ Γεράσιμο Παρίση  Νεκτάριο Καπενή  Αρσένιο Τριανταφύλλου  τον Πρωτοπρ Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Πρόδρομο Γκέγκε.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος και προέστη του κτητορικού μνημοσύνου καθώς επίσης εκ του αναλογίου απέδωσε του ύμνους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ διεθύνοντας τον χορό των ιεροψαλτών με την συμμετοχή ιερέων και λαϊκων.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε εόρτιο κέρασμα στους πιστούς εκ της ιεράς μονής.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

Διαβάστε ακόμα