Η Δημητσάνα προέπεμψε τα οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού για την Πάτρα

Σε κλίμα συγκίνησης αναχώρησαν πριν από λίγο τα οστά του Εθνεγέρτη Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανού από την γενέτειρά του, την ιστορική Δημητσάνα, με προορισμό την Πάτρα, την οποία υπηρέτησε ως Ποιμενάρχης της.


Τα οστά του Μακαριστού Ιεράρχη τα οποία φυλάσσονται στην Δημόσια Βιβλιοθήκη-Μουσείο της Δημητσάνας σε ορειχάλκινη λάρνακα, εξήλθαν στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής και έμπροσθεν του ανδριάντος του Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’, τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβο Κανάκη, με τη συμμετοχή ιερέων, αλλά και εκπροσώπων τοπικών Αρχών και Φορέων.


Ο π. Ιάκωβος, φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Μακαριστού Δεσπότη, τονίζοντας ότι επιστρέφει στην πόλη που διακόνησε μετά από αιώνες. «Ζούμε ιστορικές στιγμές Εθνικής υπερηφάνειας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι τα οστά του Ήρωα Ιεράρχη θα υποδεχθεί με λαμπρότητα και τις δέουσες τιμές η Πάτρα, σήμερα στις 7 το απόγευμα, στα προπύλαια του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου.
Οι τιμητικές εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για τα 200 έτη από την Επανάσταση του 1821.

Διαβάστε ακόμα