Λαμπρός ο εορτασμός της Επετείου Μάχης του Διρού στη Μάνη

Πύργος Διρού – Δημήτρης Δελής

Το πρωί της Κυριακής 27 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πύργου Διρού τελέστηκε ο Όρθρος και Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο και συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου Γ’, ενώ στη συνέχεια εψάλη η Επίσημη Δοξολογία, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Στην κεντρική πλατεία Πύργου Διρού τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έλαβε χώρα η κατάθεση τιμητικών στεφάνων. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την Υφυπουργό Τουρισμού και εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβερνήσεως στις διήμερες εκδηλώσεις κα Σοφία Ζαχαράκη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσία θεατρικού δρώμενου και με παραδοσιακά τραγούδια.

Στις όλες εκδηλώσεις το παρόν έδωσαν ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου πανοσιολ. Αρχιμ. π. Βαρθολομαίος Τριανταφυλλίδης, ο πανοσιολ. Αρχιμ. π. Φίλλιπος Χαμαργιάς, πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Μεσσηνίας, ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας και ο πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ευστάθιος Πορφύρης, ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης, η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μιχαηλίδου, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων Βουλευτής Λακωνίας κ. Αραχωβίτης, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Δαβάκης και Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Βερούτης, ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών κ. Ξιφαράς, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Δούκας, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Γιαννημάρας καθώς και εκπρόσωποι διαφόρων Δήμων της χώρας, ο Διοικητής 4ης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος κ. Γιοβάνης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Διοικητής της 120 ΠΕΑ, Σμύναρχος (Ι) κ. Καραβλίδης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ, ο Ναυτικός Διοικητής Ιονίου, Αντιπλοίαρχος κ. Γιαννουδάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Λιμενάρχης Γυθείου, Πλωτάρχης κ. Τσάλης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας, Πύραρχος κ. Αλικάκος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Διαβάστε ακόμα