Μεθέορτος Εσπερινός του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο

Κόρινθος – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, ο Μεθέορτος Εσπερινός του Πολιούχου της Κορίνθου και Ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος Αποστόλου Παύλου. 

Η Ακολουθία τελέσθηκε στον εορτάζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου και όχι στον καθιερωμένο χώρο στο Βήμα του Γαλλίωνος στην Ρωμαϊκή Αγορά της Αρχαίας Κορίνθου, λόγω των υφισταμένων μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας. 

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, συγχοροστατούντων του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Ο Επίσκοπος κ. Αγάπιος στο κήρυγμά του ομίλησε για την προσωπικότητα και τον βίο του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον Άγιο της Αγάπης, ως μέγα εκκλησιολόγο και σοφό Αρχιτέκτονα της πίστης μας. Τέλος, αναφέρθηκε στις προς Κορινθίους Επιστολές, αλλά και την σχέση του Αγίου με την πόλη της Κορίνθου.

Προ της Απολύσεως, οικείος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο κ. Αγάπιο για το κήρυγμα και την όλη συμβολή του στα “ΠΑΥΛΕΙΑ 2021”, ενώ τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για την εκδημία δύο κληρικών και ενός λαϊκού Ιεροκήρυκα και συνεργατών της Μητροπόλεως Κορίνθου.

Διαβάστε ακόμα