Ομιλία της Καθηγήτριας Νευρολογίας Βασιλικής Κώστα για τον Όσιο Λουκά στη Βέροια

Την Κυριακή 6 Ιουνίου το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο πλαίσιο της Γ΄ Ιατρικής Εβδομάδος προς τιμήν του Αγίου Λουκά του Ιατρού, η οποία ξεκίνησε φέτος με τις λατρευτικές εκδηλώσεις της εορτής της μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων στις 29 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί με τις λατρευτικές εκδηλώσεις της εορτής της οσιακής κοιμήσεως του Αγίου στις 11 Ιουνίου.

Στην εκδήλωση ομίλησε η Καθηγήτρια Νευρολογίας του Α.Π.Θ. κ. Βασιλική Κώστα, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Η προσωπικότητα του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας» χρησιμοποιώντας και οπτικό υλικό, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος στο τέλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του και ευχήθηκε σε όλους ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός να μας απαλλάξει σύντομα από την πανδημία.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε απευθείας στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως μας, στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90.2 FM».

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα