Ομιλία του Πρωτοπρ. Σπυρίδωνα Βασιλάκου στην Ι. Μ. Αργολίδος

Στα πλαίσια των εορτασμών για τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Αργολίδα ,στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου στην περιοχή Λευκάκια Ναυπλίου, τη Δευτέρα  14 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε η ακολουθία  του εσπερινού και της Ιεράς παρακλήσεως   στον Άγιο Λουκά από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο και ακολούθησε  ομιλία με θέμα: “Πίστη  και Επιστήμη” ,παρουσίαση νέας σειράς βιβλίων με θέμα τη ζωή πρωτοπόρων γιατρών. Ομιλητής ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Βασιλάκος, Εφημέριος Ιερού Προσκυνηματικού Ναού  Αγίου  Λουκά του Ευαγγελισμού Θηβών.

Ο ναός  του Αγίου Λουκά στο Ναύπλιο ,φτιάχτηκε εξολοκλήρου με δαπάνες της οικογενείας Σαουλίδη ,Ελλήνων που διαμένουν μόνιμα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Κάτω από το ναό βρίσκεται μουσείο με προσωπικά αντικείμενα του Αγίου Λουκά καθώς και ιστορικά αρχεία από την ζωή και το έργο του.

Χτισμένος στην περιοχή Κριθαράκι Λευκακίων Ναυπλίου, αποτελεί ένα μοναδικό έργο τέχνης Ρωσικής και Ελληνικής τέχνης. Στις 27 Απριλίου 2014 μπήκε ὁ θεμέλιος λίθος. Ὁ Ναός αποπερατώθηκε την άνοιξη του 2017 και με την ευκαιρία της επετείου των 140 χρόνων από τη γέννηση του αγίου Λουκά (27 Ἀπριλίου1877) στις 29 Απριλίου 2017.

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin