Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Τρίπολη

Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων τελέσθηκε απόψε, Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Οσίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Τρίπολης, όπου φυλάσσεται άφθαρτο τμήμα της καρδιάς του Αγίου. 

Της Ακολουθίας προεξήρχε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης, πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως. 

Στο κήρυγμά του ο π. Ιουστίνος αναφέρθηκε στην Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Χριστού, αλλά και στους Αγίους της Εκκλησίας μας, τονίζοντας πως οι Άγιοι ανέβηκαν ψηλά πνευματικά, διότι αγάπησαν το Θεό και τον συνάνθρωπο. Οφείλουμε σαν Χριστιανοί να τους μιμηθούμε, όπως και τον εορτάζοντα Όσιο Λουκά τον Ιατρό, αγαπώντας τον συνάνθρωπο, μέσω του οποίου θα συναντήσουμε το πρόσωπο του Χριστού. Τέλος, ευχήθηκε ο Θεός να στερεώνει όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα εκείνους που δίνουν μεγάλη μάχη καθημερινά στον τομέα της υγείας και ιδιαίτερα σήμερα στις δύσκολες πανδημικές μέρες που περνά η ανθρωπότητα.

Με το πέρας του Εσπερινού τελέσθηκε Αγιασμός και διαβάστηκε η ευχή του εορτάζοντος Αγίου προς ενίσχυση και αγιασμό των Ιατρών, Νοσηλευτών, Φαρμακοποιών και όλων όσων σχετίζονται με τον τομέα της υγείας. 

Πιστοί συνέρρευσαν για να προσκυνήσουν απότμημα της άφθαρτης καρδιάς και λείψανο του Οσίου Λουκά, αλλά και απότμημα λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα και να λάβουν την χάρη τους. 

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin