Πάπας για Οικ. Πατριάρχη: “Τον αισθάνομαι ως αληθινό αδερφό μου”

Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ έχει μεταβεί στο Βατικανό, προκειμένου να λάβει μέρος στην  Θρονική Εορτή της Εκκλησίας της Ρώμης, επί τη μνήμη του ιδρυτού της, Αποστόλου Πέτρου.

Η Αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετέχουν ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ και ο Πατριαρχικός Διάκονος κ. Βαρνάβας, έγινε δεκτή σήμερα, Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, από τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος κατά την προσλαλιά του, είπε χαρακτηριστικά:

«Αγαπητοί αδελφοί, δεν ήρθε η ώρα να δώσουμε, με τη βοήθεια του Πνεύματος, περαιτέρω ώθηση στο ταξίδι μας για να διαλύσουμε τις παλιές προκαταλήψεις και να ξεπεράσουμε οριστικά τις επιβλαβείς αντιπαλότητες;». 

Ο Πάπας είπε, επίσης, ότι προσβλέπει σε μια στενότερη συνεργασία μεταξύ Ορθόδοξων και Καθολικών στο διάλογο με άλλες θρησκευτικές παραδόσεις.

Τέλος, ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε τους θερμούς χαιρετισμούς του στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, λέγοντας: «Τον αισθάνομαι ως αληθινό αδερφό μου. Τον περιμένω με χαρά εδώ στη Ρώμη τον επόμενο Οκτώβριο, με αφορμή την τριακοστή επέτειο από την εκλογή του».

Φως Φαναρίου

Διαβάστε ακόμα