Βράβευση Άρχοντος Πρωτοψάλτου Φωτίου Γιαννακάκη στον Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Κολωνού

Την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Κολωνού, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγιεινομικών μέτρων, πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: “…ο Χριστός έρχεται στον καθένα από εμάς ξεχωριστά και προσωπικά. Μέσα από μιά θλίψη, μιά αδικία, μιά ασθένεια, μιά ταλαιπωρία, μιά προδοσία, μιά εγκατάλειψη, έρχεται να μας αφυπνίσει, να μας αποκαλυφθεί και να μας κάνει πάντοτε το κρίσιμο ερώτημα: Πιστεύεις;… Σε εμάς επαφίεται, όπως συνέβη και με τον τυφλό της ευαγγελικής περικοπής, αν θα Τον αναγνωρίσουμε, αν θα Τον αποδεχθούμε και αν θα Τον πιστέψουμε…”.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, και κατόπιν προτάσεως του Προέδρου του Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ισιδώρου Μπαϊρακτάρη, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Άρχοντα Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Φώτιο Γιαννακάκη.

Ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη τον κ. Γιαννακάκη για την εικοσαετή και πλέον παρουσία του στον Ιερό Ναό, για την άοκνη διακονία του και για την μεταλαμπάδευση της γνώσης, του ήθους και της εμπειρίας του στους νεαρούς σπουδαστές της βυζαντινής μουσικής και μελλοντικούς ιεροψάλτες της Εκκλησίας!

Στην τελετή της βραβεύσεως του κ. Γιαννακάκη παρευρέθησαν ο αδελφός του κ. Θεόδωρος Γιαννακάκης, ο οποίος διετέλεσε για αρκετά χρόνια Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Κολωνού, καθώς και πολλοί μαθητές του βραβευθέντος από την Αθήνα, τα Χανιά, το Ναύπλιο, την Κυπαρισσία και από άλλα μέρη της Ελλάδος.

Μετά την διανομή του αντιδώρου, με απόλυτη τάξη και με την τήρηση των αποστάσεων, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού οι ενορίτες συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν τον κ. Γιαννακάκη για την ευλογημένη συμμετοχή του στα λειτουργικά δρώμενα της Ενορίας.

Διαβάστε ακόμα