Αναχώρησε η Παναγία “Χαρά των Θλιβομένων” από την Τρίπολη

Αναχώρησε σήμερα το απόγευμα για τον θρόνο της, την ομώνυμη Ιερά Μονή Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής η Ιερά και Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας “Χαράς των Θλιβομένων”, από τον ενοριακό Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Τρίπολης, έπειτα από πενθήμερο προσκύνημα.

Προ της αναχωρήσεως, τελέσθηκε Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνο Τσαγκούρη.

Στο τέλος της Παρακλήσεως ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανός Μίχος ευχαρίστησε τους Σεβ. Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο και Ιερισσού κ. Θεόκλητο, αλλά και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής και Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μ. Ιερισσού Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιγνάτιο Ριγανά για την συμβολή τους στην μεταφορά της Χαριτοβρύτου Εικόνος. Επίσης, ευχαριστίες απέδωσε στους Ιερείς που μετέφεραν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας, όπως και σε όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της Πανηγύρεως.

Τέλος, ο π. Γερμανός στην ομιλία του προέτρεψε το εκκλησίασμα να στρέψει τις προσευχές του στο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και να ζητήσει έλεος, έτσι ώστε σύντομα να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες που βιώνει ο πλανήτης στις μέρες μας.

Πλήθος πιστών προσέδραμε να προσκυνήσει το Ιερό Εκτύπωμα της Παναγίας και να αποπέμψει με συγκίνηση την Μεγάλη Επισκέπτρια από την πόλη της Τρίπολης.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Arxon.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin