Ανδρούσης: “Στη ζωή σας να σας απασχολεί μόνο η βασιλεία των ουρανών”

Ουρές σχημάτισαν οι πιστοί για να προσκυνήσουν τα λείψανα και την εικόνα των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο ναό της Δυτικής Αττικής.

Προεξάρχοντος του Επισκόπου Ανδρούσης Κωνσταντίου τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή κληρικών της περιοχής.

Ο επίσκοπος της Αθήνας έγινε δεκτός από τον προϊστάμενο του ναού π. Νικόλαο Γιαννακίδη και τους ιερείς του ναού.

Στον ναό είχαν παρθεί όλα τα μέτρα και οι αποστάσεις όσο ήταν δυνατό στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Ο κ. Κωνστάντιος στον λόγο του σημείωσε την χαρά του για την παρουσία όλων των αρχών της περιοχής ενώ τόνισε πως με την καλή συνεργασία λύνονται όλα τα προβλήματα που υπάρχουν.

«Η αγάπη είναι θυσία προς τον άνθρωπο» τόνισε αναφερόμενος σε αυτούς που ακολουθούν τον δρόμο των Αγίων και τον ναό.

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στην αγάπη για τον συνάνθρωπο μας λεγοντας «Να μοιράσουμε αγάπη να δείξουμε την ανθρωπιά».

«Στη ζωή σας να σας απασχολεί μόνο η βασιλεία των ουρανών» είπε συγκεκριμένα.

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στoν βίο των Αγίων Αναργύρων μεταφέροντας στο τέλος σε όλους την ευχή και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Στο τέλος ο Επίσκοπος Ανδρούσης ευχαρίστησε τον π. Νικόλαο για την πρόσκληση να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του ναού και ευχαρίστησε τους ιερείς του ναού για την φιλοξενία τους.

Το παρόν έδωσαν για ακόμη μια φορά ο Δήμαρχος του Δήμου Αγ. Αναργύρων-Καματερού κ. Σταύρος Τσίρμπας και τοπικοί φορείς της περιοχής αλλά και η στρατιωτική ηγεσία του 301.

Διαβάστε ακόμα