Αρχιερατικός Εσπερινός των Αγ. Αναργύρων ομώνυμου Δήμου Αττικής

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε στον εορτάζοντα ναό Αγίων Αναργύρων ομωνύμου δήμου ο Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος.

Στην είσοδο του ναού ο κ. Χρυσόστομος  έγινε δεκτός με θερμή από τους ιερείς του ναού αλλά και από τον κόσμο που κρατούσε τις αποστάσεις για την αποφυγή διασποράς του Covid-19.

Ο ναός των Αγίων Αναργύρων τήρησε όλες τις διατάξεις του ΕΟΔΥ για την σωστή διεξαγωγή της πανηγύρεως τηρώντας αποστάσεις, φορώντας μάσκες και προσφέροντας αντισηπτικό υγρό σ όλους τους πιστούς.

Σε ένα ναό γεμάτο από κόσμο και πλήθος ιερέων μετά την αρτοκλασία ο Επίσκοπος Ευρίπου
μίλησε για τις δυναμικές προσωπικότητες των Αγίων Αναργύρων και ανέλυσε ότι οι Άγιοι είναι αυτοί που μας δίνουν την δύναμη να προσπερνούμε τις δυσκολίες της ζωής.

Σε άλλο σημείο τόνισε πως «Οι άγιοι Ανάργυροι μας δείχνουν ότι η επιστήμη και η πίστη πορεύονται μαζί».

«Οι άγιοι που γιορτάζουν ήταν επιστήμονες φωτιζόμενοι από την πίστη που έρχεται από τον Θεο» υπογράμμισε ο Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής και πρόσθεσε «οι Άγιοι είναι αυτοί που αποτελούν την πηγή έμπνευσης των Χριστιανών»

Τέλος αφού μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου προέτρεψε τους πιστούς να προσεύχονται για τους ασθενείς και τους γιατρούς που καθημερινά μοχθούν στα νοσοκομεία ευχόμενος να τελειώσει σύντονα η πανδημία που πολεμάει την ανθρωπότητα.

Στο τέλος ο προϊστάμενος π. Νικόλαος Γιαννακίδης και ο εφημέριος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσοπουλος εκ μέρους των ιερέων και του συμβουλίου ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Ευρίπου για την παρουσία του με ευχές για το μέλλον.

Στον Εσπερινό παρευρέθησαν ο Δήμαρχος  του Δήμου Αγ. Αναργύρων-Καματερού κ. Σταύρος Τσίρμπας και τοπικοί φορείς της περιοχής. 

Διαβάστε ακόμα