Δείπνο από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στους Συνοδικούς Μητροπολίτες

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Arxon.gr, περατώθηκε πριν από λίγο δείπνο που παρέθεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στους Συνοδικούς Μητροπολίτες στο αρχοντικό των Μπενιζέλων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι Αρχιερείς πέραν των εδεσμάτων που απόλαυσαν κατά το δείπνο των τριών περίπου ωρών, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν με τον Αρχιεπίσκοπο απόψεις σε καίρια ζητήματα που αφορούν την επικαιρότητα, όπως της πανδημίας και του εμβολιασμού, το θέμα του υπό συζήτηση νομοσχεδίου που αφορά την εκκλησιαστική εκπαίδευση και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε καθηγητές, φοιτητές αλλά και Αρχιερείς, καθώς και αυτό για τους κατηγορούμενους Μητροπολίτες Κυθήρων Σεραφείμ και Αιτωλίας Κοσμά, οι οποίοι κατηγορούνται για απειθαρχία έναντι αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου. Θέμα για το οποίο υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των Ιεραρχών και για το οποίο αναμένεται η απόφαση της ΔΙΣ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος κατά την διάρκεια της συζήτησης άκουσε απόψεις, τηρώντας στάση ισορροπίας με το ήπιο και σοβαρό ύφος που πάντα τον διακρίνουν.

Τέλος, οι Συνοδικοί Αρχιερείς ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο για την πρόσκληση στο δείπνο αλλά και για την ευκαιρία που δόθηκε για δημιουργικό διάλογο μεταξύ τους.

Διαβάστε ακόμα