Διήμερο λατρευτικών εκδηλώσεων στην Ι. Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων

Διήμερο πανηγυρικών λατρευτικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων με αφορμή τον εορτασμό της Παναγίας της Τριχερούσης, των τοπικών Αγίων και Προστατών της Μονής Οσίων Ακακίου και Γερασίμου των Νέων Ασκητών και του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Το Σάββατο 11 Ιουλίου το απόγευμα Κλήρος και Λαός υποδέχθηκαν στα προπύλαια της Ιεράς Μονής τον εκπρόσωπο της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προύσης κ. Ιωακείμ.

Τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός και ο Καθηγούμενος της Μονής και Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως μας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, ενώ Κρητικοί με παραδοσιακές στολές του προσέφεραν  μία παραδοσιακή υφαντή πετσέτα και άνθη.

Στη συνέχεια τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Ιεράρχου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ιωακείμ συμπροσευχουμένων του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, η Ακολουθία της Λιτής απέναντι από την εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσης και της εικόνος του Οσίου Παισίου και των Οσίων Γερασίμου και Ακακίου των Νέων Ασκητών και η αρτοκλασία.

Στο Ιερο Αναλόγιο έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης του Αγίου Όρους Γέροντας Ιάκωβος και ο Άρχων Υμνωδός της Μ.Χ.Ε. κ. Κων/νος Στεφανάκης.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προύσης και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό και τις ευχές του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι Άγιοι είναι η ζωντανή μαρτυρία της παρουσίας της αγιαστικής χάριτος του Τριαδικού Θεού στην Εκκλησία.

Το παρών τόσο στην Ακολουθία του Εσπερινού όσο και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έδωσαν πλήθος Κληρικών της Μητροπόλεως μας και άλλων Μητροπόλεων, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Καρυδίου Παν/τος Αρχιμ. Ιερεμίας Χλιαράς, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ Σπηλίου Παν/τος Αρχιμ. Πορφύριος, οι Παν/τοι Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Μάξιμος Αυγερινός και Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, η Καθηγουμένη της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής Γερόντισσα Θεοξένη, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κορακιών Γερόντισσα Θεοφόρα, ο πρώην υπουργός κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο Άρχοντας του Οικουμενικού Θρόνου κ. Γρηγόριος Λαρεντζάκης, ο Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου κ. Νικόλαος Παπαχρήστου, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και του τμήματος Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού καθώς και εκατοντάδες ευσεβών προσκυνητών.

Διαβάστε ακόμα