Εκλογές Μητροπολιτών και σημαντικές Εισηγήσεις στην Ιεραρχία του Οκτωβρίου

Από τη Δευτέρα 4 έως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, συνέρχεται εκτός απροόπτου αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Με αρκετά σημαντικά θέματα στην Ημερήσια Διάταξη που αφορούν τη Διοίκηση της Εκκλησίας, τη λειτουργία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, καθώς και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ως επίσης και τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην Εκκλησία.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου προς τα Μέλη της Ιεραρχίας για την πανδημία και τους χειρισμούς της από πλευράς της Διοικούσας Εκκλησίας, καθώς και οι διάφορες αλλαγές που αναμένονται σε διοικητικό και υπηρεσιακό επίπεδο.

Επίσης, σημαντικό ενδιαφέρον σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη που απεστάλη στους Μητροπολίτες στις 15 Ιουλίου 2021, παρουσιάζουν μεταξύ άλλων οι Εισηγήσεις των Σεβ. Μητροπολιτών Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ για την επιστημονική και θεολογική προσέγγιση του ιού της πανδημίας, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου περί ψήφισης νέου Κανονισμού εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, καθώς και του Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού περί ψηφίσεως Κανονισμού συστάσεως και λειτουργίας Μητρώου Εφημερίων, Διακόνων, Ιεροκηρύκων και Μοναχών της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Οι εργασίες της Συνόδου της Ιεραρχίας θα περατωθούν την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, με την εκλογή τριών νέων Μητροπολιτών για τον Λαγκαδά, το Κιλκίς και την Καστοριά. Ήδη έχουν ξεκινήσει παρασκηνιακά οι συζητήσεις για τα πρόσωπα εκείνα που φέρονται ως υποψήφια να εκλεγούν.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Arxon.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Διαβάστε ακόμα