Εκοιμήθη ο Πρωτοπρ. Αλέξανδρος Παπαδόπουλος της Ι. Μ. Μαντινείας

Εκοιμήθη σήμερα, Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, ο Πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, Εφημέριος του ενοριακού Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού Τρίπολης σε ηλικία 67 ετών. Ο μακαριστός, νοσηλευόταν  στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών “Παναγία η Βοήθεια”, προσβεβλημένος από τον κορωνοϊό.

Συνετός κληρικός με συνείδηση της αποστολής του, αρχοντικός, φιλακόλουθος, ευγενής, ελεήμων, εργατικός και πνευματικός πλειάδας πιστών.

Γεννήθηκε στην Τρίπολη στις 30 Σεπτεμβρίου 1954. Έγγαμος με τέσσερα τέκνα. Ήταν απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1977 και Πρεσβύτερος το 1980 στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης υπό του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Θεοκλήτου Β΄. Το 1984 του ανετέθη το έργο της πνευματικής πατρότητας, ενώ το 1992 έλαβε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Από το 1988 διακονούσε ως τακτικός Εφημέριος την ενορία του Προφήτου Ηλιού Τρίπολης, ενώ παράλληλα εξυπηρετούσε τις λειτουργικές ανάγκες του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαλτετσίου Αρκαδίας. 

Διαβάστε ακόμα