Η εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Τρίπολη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα, Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Τρίπολης. 

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς, ενώ συμπροσευχόμενος από το Ιερό Βήμα παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος, ανέφερε ότι η Χάρις του Θεού, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου “Χαράς των Θλιβομένων”, η οποία φιλοξενείται για προσκύνημα στον εορτάζοντα Ιερό Ναό, να πλημμυρίσει τη ζωή όλων με υγεία, χαρά και δύναμη. Δεν παρέλειψε, να αναφερθεί και στον εορτάζοντα Άγιο, τονίζοντας πως οι Χριστιανοί οφείλουν να παραδειγματιστούν από το θάρρος και το ζήλο του για το Θεό.

Πλήθος πιστών, σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα, συμμετείχε στον εορτασμό λαμβάνοντας την χάρη του Προφήτη Ηλία, αλλά και της μεγάλης φιλοξενούμενης Παναγίας “Χαράς των Θλιβομένων”.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Arxon.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Διαβάστε ακόμα