Ο Μητροπολίτης Μάνης στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, ο και Ποιμενάρχης μας, κατόπιν κανονικής αδείας και ευλογίας του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β’, χθές Κυριακή 18 Ιουλίου 2021, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών (Μητρόπολη) και κήρυξε τον θείο λόγο, ερμηνεύοντας την ευαγγελική περικοπή: «Ὑμεῖς ἐστέ τό φῶς τοῦ κόσμου» (Ματθ.5,14).

Μεταξύ των άλλων, ο Σεβ. υπογράμμισε οτι: «Ο Χριστιανισμός είναι το φώς της ανθρωπότητος. Δεν είναι οπισθοδρόμηση και σκοταδισμός. Το Ευαγγέλιο του Χριστού είναι εκείνο που έφερε τον πολιτισμό σε βάρβαρα έθνη και συγκεκριμένα στον Χριστιανισμό στηρίζονται τα ανθρώπινα και ατομικά δικαιώματα που αργότερα εισήλθαν στις Παγκόσμιες νομικές Διακηρύξεις. Δεύτερον, ο Χριστιανισμός στήριξε και διέσωσε τα κλασσικά γράμματα και την παιδεία. Και τρίτον, ο Χριστιανισμός σέβεται την επιστημονική έρευνα και καταφάσκει την πρόοδο σ’ όλα τα επίπεδα. Ιδιαίτερα εκτιμά την ιατρική επιστήμη που μεριμνά για το σώμα και ευλογεί την άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος, όταν όλα αυτά, είναι για το καλό του ανθρώπου».

Και ο Σεβ. κλείνοντας είπε: «Μη πτοούμεθα με την ποικίλη παρακμή που υπάρχει στην κοινωνία μας, αλλά «ὼς τέκνα φωτός» να περιπατούμε και να έχουμε το φώς του Χριστού επί την λυχνίαν».

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ

Διαβάστε ακόμα