Πανηγυρικά τιμήθηκε η μνήμη του Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι

Στον κεντρικό αυτό ναό της Αθήνας, εορτάστηκε, με τη συμμετοχή  πιστών και τηρουμένων των αποστάσεων η μνήμη του Προφήτη Ηλία, προστάτη των Γουναράδων αλλά και των αρτοποιών.

Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο νεοεκλεγής Μητροπολίτης Κρήνης Κύριλλος.

Ο κ. Κύριλλος, στο κήρυγμά του, μίλησε για την προσωπικότητα του Προφήτη Ηλία αλλά και την σημαντική προσφορά του, αναφερόμενος σε σημεία της Παλαιάς Διαθήκης.

Στο τέλος του εσπερινού, πραγματοποιήθηκε μικρή λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του τιμώμενου Προφήτη στο προαύλιο του ναού.

Στις ακολουθίες υπήρξαν μέτρα και αποστάσεις στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Κατά την απόλυση, ο νέος προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Νεόφυτος Δοντάς  ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του τον νέο Μητροπολίτη Κρήνης της Μικράς Ασίας και καθηγητή του ΕΚΠΑ, τους εκπροσώπους της πολιτειακής  και πολιτικής ηγεσίας  που έδωσαν το παρών στις λατρευτικές εκδηλώσεις αλλά και όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση της πανήγυρεως του ναού.

Ο Μητροπολίτης Κύριλλος ευχαρίστησε για την φιλοξενία τους ιερείς του ναού, μεταφέροντας τις ευχές και την αγάπη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Διαβάστε ακόμα