Πληροφορίες για παραπομπή των Μητροπολιτών Αιτωλίας και Κυθήρων στη ΔΙΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Arxon.gr, επιβεβαιώνεται η είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας περί παραπομπής των Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Κυθήρων κ. Σεραφείμ στη ΔΙΣ μετά από εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, για απειθαρχία που επέδειξαν στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, σχετικά με την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας την περίοδο του περασμένου Πάσχα.

Η εισήγηση, η οποία θα συζητηθεί κατά την προσεχή Συνεδρία της ΔΙΣ, φέρεται να περιλαμβάνει καταφρόνηση της Προϊσταμένης Εκκλησιαστικής Αρχής, θεολογική πλάνη, απειθαρχία, καθώς και ηθική αυτουργία για απειθαρχία του χριστεπωνύμου πληρώματος σε σχέση με τις υποδείξεις Εκκλησίας και Πολιτείας σε υγειονομικά θέματα.

Τακτικά μέλη της Επιτροπής είναι οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, Ξάνθης Παντελεήμων, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Άρτης Καλλίνικος, Κηφισίας Κύριλλος και οι Καθηγητές Βλάσιος Φειδάς και Γεώργιος Ανδρουτσόπουλος. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι διαφορετική άποψη για τα παραπάνω εξέφρασαν οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας και Άρτης, καθώς και ο Καθηγητής του Εκκλησιαστικού Δικαίου Γεώργιος Ανδρουτσόπουλος.

Τέλος, γίνεται λόγος για μη ορθότητα του δημοσιευθέντος στα ΜΜΕ κειμένου περί της εισηγήσεως, σε σχέση με αυτό που έχει αποσταλεί στην ΔΙΣ.

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin