Ρωσική Εκκλησία: “Όσοι δεν εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού είναι αμαρτωλοί”

Όσοι αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι αμαρτωλοί που θα πρέπει να μετανοούν μέχρι το τέλος της ζωής τους, διαμηνύει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, σε μια περίοδο που η χώρα ανακοίνωσε νέο άλμα σε νέα κρούσματα και θανάτους.

Η Ρωσική Εκκλησία, που θεωρείται πανίσχυρη, κάλεσε όλους τους πιστούς να εμβολιαστούν. Τη Δευτέρα η Ρωσία ανακοίνωσε 24.353 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 6.557 στη Μόσχα. Παράλληλα, 654 άτομα πέθαναν από τις επιπλοκές του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων,επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών υποθέσεων του Πατριαρχείου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν διαπράττουν «αμαρτία, για την οποία θα πρέπει να μετανοούν για όλη τους τη ζωή».

«Βλέπω καθημερινά περιπτώσεις όπου άτομα επισκέπτονται ιερείς με στόχο να εξομολογηθούν ότι οι ίδιοι ή δικοί τους άνθρωποι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και χωρίς να το θέλουν, προκάλεσαν τον θάνατο κάποιου. Η αμαρτία είναι ότι σκέφτεται κάποιος τον εαυτό του κι όχι τον άλλον», ανέφερε.

protothema.gr

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin