Συλλυπητήρια του Κωνσταντίνου Δήμτσα για τον θάνατο του Γ. Δαλακούρα

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πρώην Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους Γιώργου Δαλακούρα εξέφρασε ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τέως Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους:

Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Γεωργίου Δαλακούρα, διατελέσαντος πολιτικού Διοικητού του Αγίου Όρους Άθω (2004-2010).

Ο Αείμνηστος ήταν πραγματικός Έλληνας ευπατρίδης, ο οποίος ανέκαθεν διακρινόταν για το βαθύ σέβας και την πηγαία αγάπη του προς την Ορθοδοξία, τον Ελληνισμό και ιδιαιτέρως την Αθωνική Πολιτεία. Μάλιστα, ως εφοπλιστής υπήρξε πολύτιμος αγωγός διαφόρων μοναστικών κοινοτήτων της Χερσονήσου του Άθω.

Από το 2004 έως το 2010 διετέλεσε πολιτικός διοικητής του Αγιωνύμου Όρους, επιτελώντας αφοσιωμένα και υπεύθυνα τα υψηλά καθήκοντα που του ανέθεσε η Ελληνική Πολιτεία. Κατά τη διάρκεια της εξαετούς θητείας του κλήθηκε να αντιμετωπίσει σοβαρές υποθέσεις, όπως μεταξύ άλλων η δισεπίλυτη υπόθεση της Ι.Μ. Εσφιγμένου, τις οποίες χειρίσθηκε με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα. Γενικά, προήγαγε επιτυχώς τα αγιορείτικα ζητήματα, αφήνοντας πολύτιμη παρακαταθήκη στον διάδοχό του και αγαθή μνήμη στον Ιερό Άθωνα.

Προσωπικά εκφράζω ειλικρινείς προσωπικές ευχαριστίες για τις οξυδερκείς παρατηρήσεις και τις πατρικές συμβουλές του κατά τη διαδικασία ανάληψης των καθηκόντων μου ως Διοικητού τον Αύγουστο του 2018.

Συλλυπούμενος ειλικρινά την Οικογένεια του μακαριστού Διοικητού κυρού Δαλακούρα, εύχομαι καλή ανάπαυση δια πρεσβειών της Προστάτιδος και Εφόρου του Αγίου Όρους και των του Άθω Πατέρων, που τόσο εσέβετο και υπηρέτησε ως Διοικητής. Αιωνία αυτού η μνήμη.

Κωνσταντίνος Ιω. Δήμτσας
Τέως Πολιτικός Διοικητής

protothema.gr

Διαβάστε ακόμα