Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Μαντινείας Αλέξανδρο

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Με λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και σε κλίμα συγκίνησης ο Μητροπολίτης προέβη στην εις Διάκονο Χειροτονία του Μοναχού Ιακώβου Κωνσταντίνου.

Ο π. Ιάκωβος κατά την ομιλία του, ανέφερε ότι από την παιδική του ηλικία είχε την κλίση να ακολουθήσει τον δρόμο της Ιερωσύνης, ευχαριστώντας τον Θεό που τον αξίωσε να δεχθεί τον πρώτο βαθμό της. Συνάμα, ευχαρίστησε όσους τον ευεργέτησαν στην έως τώρα πορεία της ζωής του. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας και στον Πνευματικό του, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνο Τσαγκούρη για την αμέριστη στήριξη και την καθοδήγησή τους.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο του ευχήθηκε να καταστεί άξιος Διάκονος της Εκκλησίας του Χριστού και άξιος της νέας του αποστολής.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε την Ιερά Μονή, προκειμένου να συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία, στη Χειροτονία αλλά και να ευχηθεί τα δέοντα στο νέο Διάκονο της τοπικής Εκκλησίας.

Το Arxon.gr εύχεται στον π. Ιάκωβο να είναι Άξιος, να έχει υγεία και κάθε καλό παρά Θεού στη Διακονία του.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Arxon.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Διαβάστε ακόμα