Δισαρχιερατικός Εσπερινός για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Άρτης

Άρτα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με λαμπρότητα τελέσθηκε, απόψε Σάββατο 7 Αυγούστου 2021, ο Δισαρχιερατικός Εσπερινός για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου, στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα.

Της Ακολουθίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικου.

Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Σταγών ομίλησε για τις αρετές που κοσμούσαν τον νέο Άγιο Καλλίνικο Μητροπολίτη Εδέσσης. “Ο Θεός μας δίδει ανθρώπους Αγίους των ημερών μας για να καταλάβουμε ότι η αγιότητα είναι για όλους μας”, τόνισε χαρακτηριστικά. “Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος αγίασε, γιατί είχε αγάπη, ταπείνωση, απλότητα και προσφερόταν για τον συνάνθρωπο, δηλαδή υπερέβαλε τον εαυτό του για να δει τον Θεό”. Κλείνοντας το κήρυγμά του, ευχήθηκε τα προσήκοντα στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Άρτης, χαρακτηρίζοντάς τον διαμάντι της ιεραρχίας, του οποίου την προσωπικότητα διακρίνουν η ταπείνωση και η απλότητα.

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Άρτης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σταγών για την τιμητική του παρουσία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε γεγονότα του βίου του νεοφανέντος Αγίου Καλλινίκου.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό προκειμένου να προσκυνήσει απότμημα λειψάνου του εορτάζοντος Αγίου, να συμμετάσχει στον Εσπερινό, αλλά και να ευχηθεί στον Ποιμενάρχη του για την ονομαστική του εορτή.

Διαβάστε ακόμα