Εγκαίνια στρατιωτικού φυλακίου στο νησί των Οθωνών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας & Παξών κ. Νεκτάριος, μαζί με τις αρχές του τόπου πορεύθηκαν στη νήσο των Οθωνών, όπου έγιναν τα εγκαίνια του στρατιωτικού φυλακίου παρουσία του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνου Φλώρου, του αρχηγού Γ.Ε.Σ. κ. Χαράλαμπου Λαλούση και του Ταξίαρχου Ιωαννίνων κ. Χρήστου Σιορέντα. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Γκίκας, η περιφερειάρχης κ. Ρόδη Κράτσα  και η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου, η οποία συνεργάστηκε με το Γ.Ε.Σ. για την ολοκλήρωση και αποπεράτωση του φυλακίου.

Ο Σεβασμιώτατος μετά την ολοκλήρωση του αγιασμού, προσφώνησε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου κ. Φλώρο, ευχαριστώντας τον για την εγκατάσταση στο βορειοδυτικό άκρο της πατρίδας μας του στρατιωτικού φυλακίου. Μάλιστα δε εξήρε την ανάγκη της υπάρξεως του στρατιωτικού φυλακίου διότι, «κυκλώθεν ημών πολλοί οι εχθροί» όπως λέει η ευχή της εκκλησίας μας, που επιβουλεύονται την πατρίδα μας. Οι ακρίτες κάτοικοι των Οθωνών με την παρουσία του στρατού θα αισθάνονται πλέον, πιο ασφαλείς. Ευχήθηκε πάντοτε να διέπονται από το πνεύμα της ανδρείας και της γενναιότητας, όπως οι παλαιότεροι εθνικοί μας  ήρωες που θυσίασαν τη ζωή τους υπέρ βωμών και εστιών. Συμπλήρωσε ότι η εκκλησία μας πάντα δέεται υπέρ ενισχύσεως του φιλοχρίστου ημών στρατού και ιδιαιτέρως ο ίδιος ο μητροπολίτης θα προσεύχεται για τους ίδιους και τους οικείους τους.

Μετά την ανάγνωση της ημερησίας διατάξεως από τον αρχηγό κ. Φλώρο και τον χαιρετισμό της  Δημάρχου κ. Υδραίου, έκοψαν όλοι μαζί την κορδέλα των εγκαινίων.

Διαβάστε ακόμα